Escoltar

Productes Ecol˛gics a la UIB

Compra-hi cada setmana fruita, verdura i altres productes elaborats a la UIB.

Obert a tothom!

Quan? Cada dijous (lectiu) d’11 a 14 hores, plogui o faci vent.

On? A la zona de vianants (davant l’edifici Mateu Orfila i Rotger) del campus de Palma.

Aquest mercat neix el 2014 de la mà de l’Associació Mercat Ecològic, amb la necessitat de tenir a Mallorca un mercat de producte ecològic i també local.

Comerç just: per oferir productes ecològics, locals i de temporada, i vendre’ls al públic de forma directa, sense intermediaris: de l'agricultor/a al consumidor/a. Per tant, d'aquesta manera hi ha una relació justa entre el preu de producció i el preu de venda directa del producte.

Sostenibilitat: per promoure productes de producció local i de temporada, que redueixen la petjada ecològica, i alhora permeten de recuperar varietats locals i autòctones de les Illes. A més, són productes cultivats d’acord amb criteris de l’agricultura ecològica, i per això es redueix l’impacte sobre el medi. El mercat ecològic ajuda a fomentar el coneixement dels nostres aliments autòctons, i alhora anima els consumidors i consumidores a dur a taula plats de temporada, més saborosos i més saludables i respectuosos amb la natura.

Socialització: per facilitar un punt de trobada entre la comunitat agrícola i ecològica de les nostres illes i la comunitat universitària, en què es generin nous canals de comunicació per conèixer els gusts de consumidors i es visibilitzi la tasca de manteniment de productes i tradicions que fan els agricultors i agricultores.